Gå tilbake til:
Du er her:
Foto: Hans Magne Nesbø

Kulturhuset på Nesttun tilbyr arrangementer og aktiviteter i regi av både frivillige organisasjoner og profesjonelt kulturliv, i tillegg til lokaler for utlån og leie. Du finner oss i Østre Nesttunvegen 18.

Om bygget

Fana kulturhus ble åpnet 31. oktober 2009, og har et totalareal på ca. 2 500 kvadratmeter. Huset består av en gammel og en ny del, føyet sammen av en glasskorridor over Nesttunelven.

Husets eldre del er tidligere Nesttun Uldvarefabrikk fra ca. 1890, og rommer hovedinngang, ungdomsetasjen Linken og lagsetasje med møterom av ulik størrelse. I kulturhuset finner du også Fana og Ytrebygda kulturkontor.

Nybygget er kulturhusets hoveddel, og består av kultursal, småsal og lobby med glassfasade og balkong mot elven og Uldvarefabrikken.

Om lokaler, utstyr, lån/leie

Leie/lån

Lokalene leies/lånes via bookingportalen Aktiv kommune. Der finner du også mer informasjon om lokaler og fasiliteter, priser og leiebetingelser. 

Om de ulike lokalene

  • Kultursalen har profesjonelt lyd- og lysutstyr. Leietaker må benytte ekstern lyd- og lystekniker, etter avtale med saksbehandler.
  • Teleskopamfi: kapasitet 360 personer. Kapasitet med amfi trukket inn: 600.
  • Stor scene og direkte adgang fra parkering.
  • Scenelys, backline, flygel, projektor og teleslynge.
  • I foajéen finnes anretning og bar. Mat etter avtale.
  • To artistgarderober: en stor garderobe med speil, sofa, dusj/toalett og en mindre garderobe i tilknytning til bakscenen.
  • Småsalen er på ca. 90 kvm og har bl.a. lys-/lydanlegg, backline, flygel og projektor. Småsalen egner seg til mindre forestillinger, utstillinger, dans, foredrag, m.m.

Lurer du på noe? Kontakt oss

For mer informasjon, følg oss på Facebook: Facebook/fana.kulturhus, eller ta kontakt på telefon 55 56 11 06.

Signy Lyngsgård, avdelingsleder ved Fana og Ytrebygda kulturkontor, treffer du på telefon 55 56 12 15 og e-post: Signy.Lyngsgard@bergen.kommune.no.