Gå tilbake til:
Du er her:

Bergen byarkiv har en stor samling av analoge og digitale foto fra kommunale og private arkiver. Her kan du lese mer om samlingene og hvordan du får tilgang til dem.

Analoge foto

Byarkivet har en stor samling analoge foto, papirfoto, negativer og dias. De eldste fotoene er fra midten av 1860-tallet, og de nyeste er fra 2010-tallet. Fotoene er fra kommunale arkiver samt fra private aktører som aviser, lag og organisasjoner, bedrifter, privatpersoner m.fl.

Digitaliserte foto - Bergen fotoarkiv

Bergen byarkiv publiserer digitaliserte foto på Bergen fotoarkiv. Der vil du finne bilder både fra kommunale arkiver og fra arkiver etter private aktører.

Du kan søke etter foto via tema, år og hendelser, og du kan sortere etter opphavsperson, arkivskaper, ulike tiår og geografisk plassering. Søketips finner du hvis du klikker på forstørrelsesglasset til høyre øverst på siden.

Pr. i dag har ikke Bergen fotoarkiv zoom-funksjon. Om du vil se bildene i større format er det lett å laste dem ned, og evt. lagre dem om du ønsker det. 

Hvordan få innsyn i våre foto

Dersom du trenger å få skannet analoge foto eller å få fotoene i Bergen fotoarkiv i høyere oppløsning, kontakt byarkivet på post.byarkivet@bergen.kommune.no.

Regler for bruk

Analoge foto

Tilstand varierer, og noe av materialet er preget av slitasje, eller er sårbart på andre måter. Dette fotomaterialet er sperret for bruk på lesesalen. En del av de sperrede fotoene er digitalisert og kan videreformidles.

Enkelte foto er sperret for innsyn og bruk av personrettslige grunner. Andre foto er sperret grunnet opphavsretter. Disse blir ikke videreformidlet eller publisert av Bergen byarkiv.

Digitale foto - Bergen fotoarkiv

Alt materialet på Bergen fotoarkiv kan brukes fritt dersom ikke annet er oppgitt. Opphavsperson, arkivskaper og Bergen byarkiv skal krediteres ved bruk. Materialet er lisensiert i henhold til CC-BY: https://creativecommons.org/licenses/by/3.0/deed.no

Spørsmål om bruk rettes til post.byarkivet@bergen.kommune.no

Pris

Tjenesten Bergen fotoarkiv er gratis.

Dersom du trenger å få skannet analoge foto eller å få fotoene i Bergen fotoarkiv i høyere oppløsning, kontakt byarkivet for mer informasjon, post.byarkivet@bergen.kommune.no.

Vi skanner etter gjeldende satser. I enkelte tilfeller kan det også påløpe arkivavgift for bruk av foto fra private arkiver.

Kontakt

Bergen byarkiv
Besøksadresse: Kalfarveien 82. Etter avtale.
Ring oss 55 56 62 83 (hverdager 09.00-15.00)
Send oss en e-post