Gå tilbake til:
Du er her:
Veterinærvakt

Veterinærvakten tar imot dyr som har blitt syke eller skadde og trenger veterinærbehandling utenfor vanlig åpningstid. Vakten er et telefonnummer som du kan ringe til for å avtale akutt hjelp til smådyr og kjæledyr, og hest og produksjonsdyr. 

Vakttelefonen

Akutt hjelp til smådyr og kjæledyr 
Telefon 820 90 060. 

Samtaleprisen er 26 kroner minuttet.

Akutt hjelp til hest og produksjonsdyr
Bergen sør (Bergen, Askøy, Fjell, Os, Sund, Øygarden), telefon 480 72 422
Bergen nord (Arna, Åsane, Osterøy), telefon 409 12 088 

Åpningstider

Tjenesten er tilgjengelig alle dager, hele året, fra klinikkene stenger om ettermiddagen og til de åpner neste dag.

Klinikken som har vakt, holder ikke "vanlig" åpent. Man må alltid ringe vakttelefonen for å gjøre en avtale før man reiser inn til den aktuelle klinikken.

Det er veterinærklinikkene selv som internt lager lister over hvem som er ansvarlig veterinærvakt og til hvilket tidspunkt.

Om ordningen

Veterinærvakten er organisert i samarbeid med flere klinikker i Bergensområdet. Klinikkene yter hjelp til dyr med alvorlig skade og sykdom som ikke kan vente til neste virkedag. 

Det er veterinærklinikkene selv som internt lager lister over hvem som har ansvar for vakttelefonen og når. Brukere av veterinærvakten avtaler å møte fysisk opp til ansvarlig veterinærklinikk på det tidspunktet veterinæren blir kontaktet. 

Kommunene Bergen, Askøy, Bjørnafjorden og Øygarden utgjør vaktdistriktet og er sammen om organiseringen av veterinærvakten for produksjonsdyr og smådyr. Bergen kommune administrerer vaktordningen.

Smådyrvakten er en primærvakt for Bergen, men har samtidig en funksjon som henvisningsvakt (sekundærvakt) for vakthavende veterinærer i kommunene i Vestland fylke.