Gå tilbake til:
Du er her:
fribi

Fritid med bistand er et tilbud som hjelper mennesker med rusutfordringer ut i selvvalgte fritidsaktiviteter. Målet er å bidra til en innholdsrik og aktiv fritid. 

Vi tilbyr: 

  • Individuell oppfølging
  • Aktivitetskontakter  
  • Gratis aktivitetsgrupper; klatring, svømming og turgruppe.

Individuell oppfølging

Ønsker du å starte opp med en fritidsaktivitet, men synes det er vanskelig å komme i gang på egenhånd? Veileder i Fritid med Bistand hjelper deg å finne frem til aktuelle tilbud, og deltar sammen med deg på valgt aktivitet.  Målet er at du skal bli selvstendig i aktiviteten på sikt. 

Vi tilbyr tett oppfølging fra veileder, og samarbeid med andre oppfølgingsinstanser om ønskelig.

Aktivitetskontakt

Under begrepet aktivitetskontakt finner man både treningskontakt, musikkontakt og støttekontakt. En aktivitetskontakt er en person du kan finne på kjekke ting  sammen med på fritiden. Vi matcher aktivitetskontakt og deltaker (deg) ut fra interesser, og foretrukket alder og kjønn. 

Noen eksempler på hva man kan finne på med sammen med aktivitetskontakt er: Trene på treningssenter, svømme, gå tur, spille musikkinstrument, spille i band, gå på kino, strikke, fiske, gå på kafé osv. 

Deltaker dekker selv eventuelle utgifter for aktiviteten man deltar på sammen med sin aktivitetskontakt. 

Vi har tre gruppeaktiviteter som går fast hver uke. Gruppene er lavterskel, som vil si at du kan komme som du er, uten henvisning. Vi ønsker at du ringer eller sender sms på forhånd første gang du vil delta. Alle aktiviteter hos oss er rusfrie, og alle gruppeaktiviteter er gratis.

Turgruppe: Mandager kl. 12.00
Vi har oppmøte i sentrum og går turer i sentrum eller tar i bruk byfjellene.
Vi tilpasser turene etter hvem som kommer.

Klatregruppe: Tirsdager kl 12.30
Vi møtes på klatresenteret “Høyt under taket” på Kokstad. Vi kan også ta bybanen sammen med deg ut dit. Ingen forkunnskaper eller utstyr trengs. Vi låner alt vi trenger. Du kan velge å klatre med sikring eller buldre på lavere vegger.

Svømmegruppe: Torsdager kl 10.30
Vi møtes utenfor AdO arena og går samlet inn. Inne i bassengene styrer du hva du ønsker å gjøre. Noen vil svømme langt eller kort, noen vil ta sklien, noen vil hoppe, noen vil sitte i varmekulpen eller badstuen.

FriBi
Fritid med Bistand
Bilde: Fritid med Bistand

Ta gjerne kontakt om du lurer på noe  :) 

  • Jostein: 408 14 991
  • May-Linn: 408 13 798
  • Marita: 408 04 919
  • Jon Magne: 408 07 389
  • Espen: 408 17 861

epost