Gå tilbake til:
Du er her:

Legevakten gir øyeblikkelig hjelp som fastlegen ikke kan hjelpe med, og vurderer og behandler akutt sykdom og enkelte skader. Du trenger ikke henvisning elller avtale, vi har åpent hele døgnet. Ring legevaktnummer 116117 før du kommer på legevakten. Ved akutt fare for liv og helse, ring 113.

Dette er Bergen legevakt

Du kan velge mellom å oppsøke Bergen legevakt i Solheimsgaten 9 eller en av legevaktstasjonene i Fana, Loddefjord og Åsane

Skal du ta røntgen? Se informasjon på Helse Bergens nettsider.

Bergen legevakt er døgnåpen og har ulike spesialiserte tilbud som du ikke finner på legevaktstasjonene.

Bergen legevakt er også samlokalisert med Helse Bergens skadepoliklinikk. Bergen legevakt har ansvar for å behandle akutte medisinske og psykiske sykdommer, hjernerystelser, øyeskader og ryggskader.

Helse Bergens skadepoliklinikk har ansvar for å behandle brudd, kutt og sår, brannskader og fysioterapi. På Helse Bergens nettsider finner du åpningstider for skadepoliklinikkens tjenester, som sårbehandling, røntgen og fysioterapi.

Legevaktstasjonene i Fana, Loddefjord og Åsane er rene allmennlegetilbud og har blant annet ikke tilbud om røntgen.

Mindre alvorlige tilstander blir også behandlet, men vil bli prioritert lavere. For slike tilfeller må du regne med ventetid. Vurdér derfor alltid om behandling av din sykdom eller skade kan vente til du får time hos fastlegen.

Legevakten kan skrive ut korte sykmeldinger for sykdommen eller skaden du blir behandlet for. Vi skriver også ut resepter på medisiner for tilstanden som vi behandler deg for (for eksempel antibiotika ved infeksjoner og betennelsesdempende ved forstuinger).

Har du behov for videre oppfølging, sykemelding eller resepter på medisiner du bruker fast, må du kontakte fastlegen. Dersom tilstanden skulle forverre seg, og du ikke får kontakt med fastlegen, bør du kontakte legevakten igjen.I tilknytning til legevakten har Bergen kommune sengeposten Øyeblikkelig hjelp døgnenhet (ØHD), for korte innleggelser.

Husk dette når du kommer til legevakten

Legevakten setter pris på om du har følgende informasjon med deg når du kommer:

  • Legitimasjon
  • Oversikt over faste medisiner som du bruker

Frikort er blitt elektronisk. Vi melder til HELFO og kostnader blir registrert på ditt personnummer.

 

Henvendelser til legevakten

Du kan sende en mail til vårt postmottak legevakten@bergen.kommune.no.

Postmottaket er betjent på dagtid i ukedager mellom klokken 09.00-15.00, og er ikke betjent på helg/høytid/helligdag. Du bør ikke sende sensitive personopplysninger på e-post.

Hva kan du sende til vårt postmottak:

 

  • Journalforespørsler (oppgi navn og fødselsdato). Vi sender ikke dette pr e-post, kun ordinær post eller ved personlig oppmøte.
  • Fakturaspørsmål
  • Klager (håndteres av legevaktsjefen, men riktig adressat i første omgang er vårt postmottak)
  • Andre henvendelser
  • Åpne søknader

Åpningstider

Bergen hovedlegevakt i Solheimsviken er døgnåpen. Se legevaktstasjonene i Fana, Loddefjord og Åsane for åpningstider for disse.

Røntgen, fysioterapi og sårbehandling: se Helse Bergens nettsider for åpningstider.

Pris

Du må betale egenandel for behandling ved legevakten. Du må også betale for bruk av medisiner, bandasjer, gips og liknende. Stortinget fastsetter størrelsen på egenandelen og prisen for bruk av materiell.  Etter at du er ferdig med behandlingen kan du betale egenandelen i resepsjonen. Du kan betale med kort eller kontant.

Penger blir ikke oppbevart på legevakten om natten. Får du behandling om natten, kan du betale med kort eller du vil få regning.

Enkelte grupper slipper å betale egenandeler for undersøkelse og behandling. Dette gjelder

  • gravide som får undersøkelse og behandling knyttet til svangerskapet
  • barn under 16 år
  • personer som er smittet eller mistenkt smittet av allmennfarlige smittsomme sykdommer, for eksempel klamydia og gonoré.

Lover og retningslinjer

Legevakten er en lovpålagt tjeneste.

Kommunen skal sørge for nødvendig helsehjelp ved akutt sykdom og skade til alle som bor og oppholder seg i kommunen. Dette inkluderer tilgang på allmennlegetjenester og øyeblikkelig hjelp (legevaktordning) 24 timer i døgnet.

Lover

Forskrifter