Gå tilbake til:
Du er her:

Helsestasjon for ungdom er et tilbud til jenter og gutter fra 13 og opp til 23 år. Tilbudet er gratis, og du trenger ikke bestille time. Helsestasjon for studenter er for deg opp til 25 år som er student i Bergen. Helsestasjon for studenter holder til på Engen helsestasjon.

Hvem er vi og hva gjør vi?

På helsestasjon for ungdom møter du helsesykepleier og lege, som kan gi deg svar på dine spørsmål. Mange ungdommer oppsøker helsestasjon for å snakke om prevensjon, graviditet, abort, spisevansker, depresjon, sorg, ensomhet, vanskelige familieforhold, rus, vold, overgrep og mobbing.

Se også Barne- og familiehjelpen, som blant annet tilbyr rådgivning, kurs, veiledning og samtaler med psykolog, uten henvisning eller timebestilling.

Det er gratis å benytte seg av helsestasjon for ungdom. Dette er et tilbud til deg mellom 13 og 23 år.

Ved helsestasjon for ungdom kan du teste deg for kjønnssykdommen klamydia. Ansatte har taushetsplikt. Klikk her for mer informasjon om klamydia.

Prevensjon

Prevensjon er tilgjengelig ved alle helsestasjoner for ungdom. Du må bestille time på Helsenorge.no for uttak av P-stav og innsetting/uttak av spiral:

Helsestasjon for studenter opp til 25 år

Engen helsestasjon har et utvidet tilbud til studenter opp til 25 år.

Er du over 25 år, henvend deg til fastlege eller Bergen legevakt. Har du fastlege i en annen kommune, kan du bytte fastlege på helsenorge.no.

Her finner du oss – åpningstider og adresser

Flere av helsestasjonene i Bergen har tilbud til ungdom.

Vær oppmerksom på at Helsestasjon for ungdom har egne åpningstider. Gå inn på den enkelte helsestasjon for åpningstider og kontaktinformasjon:

Timebestilling og digital kontakt med helsestasjonen

Du kan også ta kontakt med helsesykepleier uten å oppsøke tjenesten fysisk. Da må du logge deg på Helsenorge.no.

Her kan du etablere kontakt, avtale timer, avbestille timer, få varsling/påminning og hente relevant informasjon om deg og tjenestene.

All kommunikasjon via Helsenorge.no skjer på en sikker og enkel måte.