Gå tilbake til:
Du er her:
Gruppetrening på Vadmyra
Gruppetrening på Vadmyra.
Bilde: Magnhild Solvoll

Gratis utetrening i Bergen vest

"Finn formen med Friskliv" er et utetreningstilbud på tre ulike lokasjoner i Bergen vest. Tilbudet er gratis, krever ingen påmelding og er åpent for alle.

Treningene følger skoleruten gjennom året, og foregår ute. Innholdet i treningen er øvelser som knebøy, utfall og armhevinger, i tillegg til koordinasjons- og mobilitetsøvelser i ulike varianter. 

- For å få hjertepumpen i gang, benytter vi det vi har av trapper, motbakker eller lignende, forteller instruktør i Friskliv, Rebecca Sandal. 

Trening på kveldstid i Fyllingsdalen

Av de seks ulike treningene Friskliv gjennomfører ukentlig, er treningen i Fyllingsdalen den eneste på kveldstid. 

- Denne utvidelsen kommer som en naturlig konsekvens av ønsket om å gjøre treningene tilgjengelig for flest mulig. Samtidig vet vi at mange er hjemme på dagtid av ulike grunner, og dermed har muligheten til å benytte seg av tilbudet, sier instruktør og teamleder Karoline Heggøy. 

Trening for alle

Frisklivssentralen jobber for at dette skal bli et tilbud folk setter pris på, benytter seg av, og bidrar inn i, slik at en videre satsing og utvidelse blir en selvfølge. 

- Alle er hjertelig velkomne på treningene våre, og man må mer enn gjerne ta med seg en venn, naboen eller kjæresten. Skulle man være nybakt forelder med barnevogn, kan man selvsagt også komme, forteller Heggøy.  

Finn formen med Friskliv er en storsatsing på fysisk aktivitet. Tilbudet er delvis finansiert av fylkeskommunen, samt et samarbeid med områdesatsing. 

- Hensikten er å gi et tilbud flest mulig kan benytte seg av. I tillegg kommer selvsagt faktorer som folkehelsearbeid, forebygging av økende sosiale forskjeller og det å legge til rette for arenaer hvor mennesker kan møtes på tvers av alder, kultur og bakgrunn. Vi ønsker nemlig å se store og små, og ønsker svært gjerne å se barn i følge med familie, forteller Rebecca Sandal, instruktør i Friskliv. 

Her finner du detaljert informasjon om '"Finn formen med Friskliv". Du kan også finne Frisklivssentralen i Bergen på sosiale medier.